viernes, 26 de junio de 2009

Y escondido tras las cañas duerme mi primer amor..

La canya és símptoma d'aigua, de riera, de rierol. Alguna gent del Carmel vam tenir la sort que els nostres pares fessin l'esforç de fer-nos anar al col·legi Sagrada Família del carrer d’en Peris Mencheta. Sempre se’ns plantejava el dilema de baixar pel carrer d’en Marqués de Foronda o per “la riera” que era l’inici del carrer Llobregós que comença al Passeig Maragall. El panorama entre aquests dos carrers gairebé paral·lels era completament diferent, i encara ho continua sent. Marquès de Foronda, residencial, amb castanyers i torretes que encara sobreviuen. Llobregós, territori encara per definir amb grafitis, canyes i horts.

Bé doncs, La Clota potser és l’últim reducte on encara s’ensuma un aire preolímpic. La canya mediterrània, al final del carrer del Pantà de Tremp amb l’avinguda del Cardenal Vidal i Barraquer pren el protagonisme d’un àrea impersonal, estranya però amb màgia on els Salesians es confonen amb les pràctiques d’autoescola i encara s’entreveu el projecte fracassat d’haver construït un àrea comercial.

La canya mediterrània es va haver de recuperar gairebé com una planta exòtica a prop de l’auditori del Fòrum, a tocar de mar, aprofitant el seu poder de creixement i resistència. Una mica com la gent del Carmel, que tot caminant cap a la residència de la Vall d’Hebron, pot veure ara a cel descobert el que tenia sota els peus fa uns anys.


No hay comentarios: