sábado, 21 de abril de 2012

El Carmel connectat

El Carmel sempre ha estat un barri fet a pedaços. La primera zona que va tenir una remodelació profunda va ser la Rambla de Carmel en ser urbanitzada degut a la construcció (o reanudació) del Túnel de la Rovira on hi havia hagut el famós "parque de la libertad" i algunes cases derruïdes. Però potser una de les accions més significatives va ser dotar el barri dels autobusos de la línia 86 (un bus de barri) i la línia 87. Aquest últim feia i encara fa una autèntica ruta "turística-racing" que connecta Horta passat pel Carmel, pujant per El Coll, baixant per Vallcarca per acabar el seu recorregut a la Travessera de Gràcia amb Via Augusta.
Recordem que abans calia baixar fins a Horta caminant fins al metro però el més greu era que no hi havia connexió amb la part alta del Barri, ni al Coll ni al Carmel. Avui en dia aquestes línies continuen sent fonamentals al barri i no em sorprén llegir la notícia que publica el Periódico on es reclama un recorregut amb seny dels autobusos perquè tinguin en compte les persones fent parades a punts fonamentals del barri on la gent té una mitjana d'edat més alta que altres barris de la ciutat.

4 comentarios:

carme dijo...

hi ha barris que sempre seràn els eterns oblidats. Aquí al menys la gent s'implica i demana, que ja és molt.

Oscar Martínez dijo...

Ahir jústament hi pensava en el Parque de la libertad i tenia ganes de veure imatges.
Volia veure el descampat on jugava a futbol (el recordo ple de pedres i un tant perillòs). Tembè volia poder veure els tobogans que hi havia amb una rampa paralela per on més d'un cop haviem rodolat.
No n'he trobat cap foto però sí els comentaris del teu blog que me l'han fet recordar.
I de pas, he recordat que de petits, eres, amb diferència, el que més basquets feies ;-)
Una abraçada

Oscar Martínez

Juan Antonio Domingo dijo...

Ostres Òscar. Impressionant.
Doncs no, no tinc fotos del "parque de la libertad" però alguna trobarem algun dia. Sàpigues que tinc una foto on sortim l'equip de minibàsquet cap allà el 84-85. Te la puc passar. Per cert he vist el teu blog i et felicito pel llibre. No sé si vius pel barri (districte). Espero que ens veiem algun dia. Una abraçada.

Oscar Martínez dijo...

Hola!
segur que en algun lloc del barri hi ha aquestes fotos... haurem d'investigar :)
I tant, envia'm aquesta foto! ho pots fer a oscarmrivera és un correu de hotmail.com

gràcies!!

Oscar